02 December, 2017

General Knowledge Quiz 1 - General Awareness







Follow Us

Online Quiz

General Knowledge online quiz is designed to test your knowledge and accuracy. Here is a daily free online practice test with question and answers. Finally, test your knowledge and improve your scores. All the best for the practice test.

1. National income is generated from...
  • A.

    Any money making activity

  • B.

    Any laborious activity

  • C.

    Any profit making activity

  • D.

    Any productive activity

Correct Answer: Option D

Explanation:

National income is generated from any productive activity.

2. Money supply is governed by the...
  • A.

    Planning commission

  • B.

    Finance commission

  • C.

    Reserve bank of india

  • D.

    Commercial Banks

Correct Answer: Option C

Explanation:

Money supply is governed by the reserve bank of india.

3. The headquartes of WTO is at...

Correct Answer: Option D

Explanation:

The headquartes of WTO is at Geneva

4. What is the retirement age for a supreme court judge ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Retirement age of supreme court judge is 65 years.

5. Who is the mahatma gandhi political guru ?
  • A.

    Gopala krishna gokhale

  • B.

    Bal gngadhar tilak

  • C.

    Aurobindo ghosh

  • D.

    Lala lajpat rai

Correct Answer: Option A

Explanation:

Mahatma gandhi political guru is Gopala krishna gokhale.

6. The best conductor of electricity among the following is...

Correct Answer: Option D

Explanation:

The best conductor of electricity among the following is Silver

7. The average life span of red blood cells is about...
  • A.

    100 - 200 days

  • B.

    100 - 120 days

  • C.

    160 - 180 days

  • D.

    150 - 200 days

Correct Answer: Option B

Explanation:

The average life span of red blood cells is about 100 to 120 days

8. Which of the following is not a computer network ?
  • A.

    Wide area network

  • B.

    Local area network

  • C.

    Personal area network

  • D.

    Metropolitan area network

Correct Answer: Option C

Explanation:

Personal area network is not a computer network.

9. Flight recorder is technically called ... ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Flight recorder is technically called as Black Box.

10. Kathakali classical dance originated in ... ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Kathakali classical dance originated in Kerala.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top