27 December, 2017

General Knowledge Quiz 2 - Dance Forms







Follow Us

Quiz 1 Dance forms

General Knowledge online quiz is designed to test your knowledge and accuracy. Here is a daily free online practice test with question and answers. Finally, test your knowledge and improve your scores. All the best for the practice test. If your not sure, learn more about indian dance forms

1. Which india state celebrate khayal as a folk dance ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Rajasthan state celebrate khayal as a folk dance in india.

2. Bharatha natyam dance is originated from which state ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Bharatha natyam dance is originated from Tamilnadu.

3. Which one is assam state dance in india ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Sattriya is assam state dance in india

4. Which one is not a folk dance of Rajasthan state in india ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Theyyam is not a folk dance of Rajasthan state in india.

5. Name of the folk dance in kerala ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Theyyam is the folk dance of kerala.

6. Which of the following pair is not correctly matched ?
  • A.

    Kathakali - Kerala

  • B.

    Kuchipudi - Andra Pradesh

  • C.

    Bharatha Natyam - Tamil nadu

  • D.

    Mohinittan - Rajasthan

Correct Answer: Option D

Explanation:

Mohinittan - Rajasthan is correctly matched pair.

7. In which state of india jatra dance is performed ?
  • A.

    West Bengal

  • B.

    Karnataka

  • C.

    Gujarath

  • D.

    Himachal Pradesh

Correct Answer: Option A

Explanation:

State of west bengal in india jatra dance is performed.

8. Yakshaganam is a dance of which state ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Yakshaganam is a dance of Karnataka.

9. Which of the following is not a dance form ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

All are dance forms except Karnataki. It is classical music.

10. Which of the following is folk dance of india ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Dandiya Rass is folk dance of india.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top