30 December, 2017

General Knowledge Quiz 3 - List of Airports







Follow Us

Quiz 3 Airports

General Knowledge online quiz is designed to test your knowledge and accuracy. Here is a daily free online practice test with question and answers. Finally, test your knowledge and improve your scores. All the best for the practice test. If your not sure, learn more about international airports.

1. Where is anna (Meenambkam) international airport situated ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Anna (Meenambkam) international airport situated in tamil nadu (chennai).

2. Rajeev gandhi international airport located at which state ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Rajeev gandhi international airport located in telangana (Hyderabad).

3. Where is swami vivekananda airport located ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Swami vivekananda airport is located in chhattishgarh (Raipur).

4. Which one is not a airport of uttar pradesh ?
  • A.

    Lal Bahadur Shastri International Airport

  • B.

    Amausi Airport

  • C.

    Sri Guru Ramdasji International Airport

  • D.

    Choudhary Charan Singh International Airport

Correct Answer: Option C

Explanation:

Sri guru ramdasji International airport is not a airport of uttar pradesh.

5. Chhatrapati shivaji international airport located at which city ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Chhatrapati shivaji international airport located at mumbai city .

6. Which of the following pair is not correctly matched ?
  • A.

    Choudhary Charan Singh International Airport - Jharkhand

  • B.

    Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport - Assam

  • C.

    Veer Savarkar International Airport - Andaman & Nicobar

  • D.

    Indira Gandhi International Airport - New Delhi

Correct Answer: Option A

Explanation:

Choudhary charan singh international airport - Jharkhand pair is not correctly matched.

7. Which of the following is delhi airport ?
  • A.

    Veer Savarkar International Airport

  • B.

    Swami Vivekananda Airport

  • C.

    Sri Guru Ramdasji International Airport

  • D.

    Indira Gandhi International Airport

Correct Answer: Option D

Explanation:

Indira gandhi international airport is located in delhi.

8. Tulihal international airport is from which state ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Tulihal international airport is from manipur.

9. Which of the following is bhubaneswar airport ?
  • A.

    Biju patnaik international Airport

  • B.

    Sardar Vallabh bhai Patel International Airport

  • C.

    Kamapagowada International Airport

  • D.

    Tiruchirappalli International Airport

Correct Answer: Option A

Explanation:

Biju patnaik international airport is bhubaneswar airport.

10. Which of the following is calicut International airport state ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Calicut international airport state is kerala.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top