02 January, 2018

General Knowledge Quiz 4 - Important Days







Follow Us

Quiz 4 Important Days

General Knowledge online quiz is designed to test your knowledge and accuracy. Here is a daily free online practice test with question and answers. Finally, test your knowledge and improve your scores. All the best for the practice test. If your not sure, learn more about important days

1. Which day is celebrated on January 25 every year ?
  • A.

    Data Protection Day

  • B.

    World Laughter Day

  • C.

    National Voters Day

  • D.

    Global Family Day

Correct Answer: Option C

Explanation:

National voters Day is celebrated on January 25 every year.

2. When is World Cancer Day ?
  • A.

    February 4th

  • B.

    February 8th

  • C.

    February 5th

  • D.

    February 6th

Correct Answer: Option A

Explanation:

World Cancer Day is observed on February 4th.

3. When is World Poetry Day ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

March 21st is World Poetry Day.

4. April 22nd is observed as....
  • A.

    World Haemophilia Day

  • B.

    World Earth Day

  • C.

    World Dance Day

  • D.

    World Malaria Day

Correct Answer: Option B

Explanation:

April 22nd is observed as World Earth Day

5. World Red Cross Day is observed on......every year

Correct Answer: Option C

Explanation:

World Red Cross Day is observed on may 8th every year.

6. Which of the following pair is not correctly matched ?
  • A.

    June 14th - World Blood Donor Day

  • B.

    July 2nd - World UFO day

  • C.

    July 29th - International Tiger Day

  • D.

    July 22nd - World Population Day

Correct Answer: Option D

Explanation:

July 22nd - World Population Day pair is not correctly matched

7. When is Quit India Day ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Quit India Day is observed on August 9th.

8. World Literacy Day is observed on which month ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

World Literacy Day is observed on September.

9. Which of the following day is World Nature Day ?
  • A.

    October 8th

  • B.

    October 12th

  • C.

    October 3rd

  • D.

    October 13th

Correct Answer: Option C

Explanation:

World Nature Day is observed on October 3rd.

10. Which day is celebrated on December 4th every year ?
  • A.

    Indian Navy Day

  • B.

    UNICEF Day

  • C.

    World Human Rights Day

  • D.

    Vijay Diwas

Correct Answer: Option A

Explanation:

Indian Navy Day is celebrated on December 4th every year

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/
Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top