19 January, 2018

General Knowledge Quiz 5 - Important Lakes in India







Follow Us

Quiz 4 Important Days

Today general knowledge quiz is about important lakes in india. Here you can practice with questions and answers of important lakes in India quiz. Quizzes are useful for practice. If your not sure, learn more about lakes.

1. Where is Pulicat lake ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Pulicat lake located in Andhra Pradesh.

2. Which of the following is matched correctly ?
  • A.

    Gurudongmar lake - Kerala

  • B.

    Berijam Lake - Assam

  • C.

    Chilaka lake - Andhra Pradesh

  • D.

    Pampa sarovar lake - Karanataka

Correct Answer: Option D

Explanation:

Pampa sarovar lake is located in Karanataka.

3. Which of the following lake not belongs to haryana ?
  • A.

    Karna lake

  • B.

    Tilyar lake

  • C.

    Beauty lake

  • D.

    Pushkar lake

Correct Answer: Option D

Explanation:

Pushkar lake belongs to Rajastan.

4. Where is Veeranam Lake ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Veeranam Lake located in Tamilnadu.

5. Which of the following lake located in Jammu ?
  • A.

    Dal lake

  • B.

    Gurudongmar Lake

  • C.

    Tawa Reservoir

  • D.

    Harike Lake

Correct Answer: Option A

Explanation:

Dal lake located in Jammu.

6. Which of the following pair is not correctly matched ?
  • A.

    Durgam Cheruvu - Telangana

  • B.

    Gurudongmar lake - Punzab

  • C.

    Rabindra Sarobar - West Bengal

  • D.

    Tawa Reservoir - Madhya Pradesh

Correct Answer: Option B

Explanation:

All pairs are correctly matched except Gurudongmar lake - Punzab.

7. Where is the Uday sagar Lake ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Uday sagar Lake is located in Rajastan.

8. Narayan sarovar and Son Beel lakes are located in Gujarat.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Narayan sarovar lake is located in Gujarat. Son Beel lake is located in Assam.

9. Which of the following is largest fresh water lake in India ?
  • A.

    Vembanad, Kerala

  • B.

    Chilika lake, Orissa

  • C.

    Wular Lake, Kashmir

  • D.

    Cholamu Lake, Sikkim

Correct Answer: Option C

Explanation:

Wular Lake, Kashmir is the largest fresh water lake in India.

10. Which of the following is the longest lake in India ?
  • A.

    Chilika lake, Orissa

  • B.

    Cholamu Lake, Sikkim

  • C.

    Upper lake (Bhojtal), Madhya Pradesh

  • D.

    Vembanad, Kerala

Correct Answer: Option D

Explanation:

Vembanad, Kerala is the longest lake in India.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top