30 January, 2018

General Knowledge Quiz 8 - Boundary Lines







Follow Us

Boundary Lines

General Knowledge online quiz is designed to test your boundary lines knowledge and accuracy. Here is a daily free online practice test with question and answers. Finally, test your knowledge and improve your scores. All the best for the practice test. If your not sure, learn more about boundary lines

1. Which line separates the India and Afghanisthan ?
  • A.

    Oder Neisse Line

  • B.

    Radcliff line

  • C.

    Hindenburg Line

  • D.

    Durand Line

Correct Answer: Option D

Explanation:

Durand line separates the India and Afghanisthan.

2. Which is the boundary line between India and pakisthan ?
  • A.

    Marginal Line

  • B.

    Radcliff line

  • C.

    Seigfried Line

  • D.

    Line of Actual Control

Correct Answer: Option B

Explanation:

Radcliff line is the boundary line between India and pakisthan.

3. 49th parallel line divides which countries ?
  • A.

    Germany and France

  • B.

    North Korea and South Korea.

  • C.

    North Vietnam and South Vietnam

  • D.

    U.S and Canada

Correct Answer: Option D

Explanation:

49th parallel line divides U.S and Canada.

4. _______ is the border between Germany and Poland ?
  • A.

    Oder Neisse Line

  • B.

    Seigfried Line

  • C.

    Marginal Line

  • D.

    Sigfried Line East

Correct Answer: Option A

Explanation:

Oder Neisse Line is the border between Germany and Poland..

5. Which line divides North Korea and South Korea into two entities ?
  • A.

    Living, Breathing Asia

  • B.

    Where every individual is committed

  • C.

    38th Parallel

  • D.

    Your Right Partner

Correct Answer: Option C

Explanation:

38th Parallel line divides North Korea and South Korea into two entities.

6. Mc Mohan line is the border between _________
  • A.

    India and pakisthan

  • B.

    India and Afghanisthan

  • C.

    India and Pakistan

  • D.

    India and china

Correct Answer: Option D

Explanation:

Mc Mohan line is the border between India and china.

7. Which of the following is correct for Russia and Finland ?
  • A.

    Mannerheim Line

  • B.

    Hindenburg Line

  • C.

    Blue Line

  • D.

    Green Line

Correct Answer: Option A

Explanation:

Mannerheim Line is correct for Russia and Finland. It is boundary line between Russia and finland

8. Blue line divides which countries ?
  • A.

    Israel and Syria

  • B.

    Poland and Russia

  • C.

    Isreal and Lebanon

  • D.

    Angola and Namibia

Correct Answer: Option C

Explanation:

Blue line divides Isreal and Lebanon.

9. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    49th parallel line - U.S and Canada

  • B.

    Curzon Line - Poland and Russia Simple

  • C.

    17th Parallel - Libya and Sudan

  • D.

    Mc Mohan line - India and china

Correct Answer: Option B

Explanation:

17th Parallel line is North Vietnam and South Vietnam.

10. Purple Line divides which countries ?
  • A.

    Israel and Syria

  • B.

    Isreal and Lebanon

  • C.

    U.S and Canada

  • D.

    France and Germany

Correct Answer: Option A

Explanation:

Purple Line divides Israel and Syria.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top