05 February, 2018

English Vocabulary Online Quiz 2 - Related Words







Follow Us

English Vocabulary Online Quiz

Welcome to daily 10 words vocabulary quiz. Quizzes are helpful for practice as well as learning. If you have any questions about vocabulary words or quiz, please comment below.

1. Funeral rites.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Burying, Entombing, Entombment, Interment, Interring, Burial

Antonyms: Disinterment, Exhumation, unearthing

Explanation:

The act or ceremony of putting a dead body in its final resting place.

2. Coming later or afterward.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: After, Ensuing, Later, Posterior

Antonyms: Antecedent, Anterior, Fore, Foregoing, Former, Precedent, Preceding, Previous, Prior

Explanation:

Being, occurring, or carried out at a time after something else.

3. A Following event or literacy work.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Aftereffect, Aftermath, Backwash, Child, Conclusion, Consequence, Corollary, Development, Fate, Fruit, Issue, Outcome, Outgrowth, Precipitate, Product, Result, Resultant, Effect, Sequence, Upshot

Antonyms: Antecedent, Causation, Cause, Occasion, Reason

Explanation:

A Condition or occurrence traceable to a cause.

4. Proper order.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Arrangement, Array, Disposal, Disposition, Distribution, Ordering, Order, Setup

Antonyms: Confusion, Disorder, Disorganization, Disruption, Upset disconnection, disjointedness

Explanation:

A Particular order in which related things follow each other.

5. Pertaining to money.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Dollars and Cents, Fiscal, Monetary, Financial, Pocket

Antonyms: Nonfinancial

Explanation:

Relating to money, banking, or investments.

6. Harmful, poisonous.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Insalubrious, Noisome, Unhealthy, Sickly, Unhealthful, Unwholesome

Antonyms: Healthful, Healthy

Explanation:

Bad for the well being of the body.

7. Drink, absorb, take in.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Belt (down), Gulp, Guzzle, Hoist, Drink, Knock back, Pound (down), Quaff, Sip, Slug (down), Slurp, Sup, Swig, Swill, Toss (down or off)

Antonyms: Abstain, Banish and Exhale

Explanation:

To swallow in liquid form.

8. Pain, sorrow (poetic).

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Affliction, Anguish, Dolefulness, Sorrow, Grief, Heartache, Heartbreak, Sorriness, Woe

Antonyms: Blessedness, Bliss, Blissfulness, Cheer, Cheerfulness, Cheeriness, Delight, Ecstasy, Elatedness, Elation, Euphoria, Exhilaration, Exuberance, Exultation, Felicity, Gladness, Gladsomeness, Glee, Gleefulness, Happiness, Joy, Joyfulness, Joyousness, Jubilation, Pleasure, Rapture, Rapturousness

Explanation:

Deep sadness especially for the loss of someone or something loved.

9. Exaggeratedly sorrowful.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Aching, Agonized, Anguished, Bemoaning, Bewailing, Bitter, Deploring, Mournful, Dolesome, Dolorous, Funeral, Grieving, Heartbroken, Lamentable, Lugubrious, Plaintive, Plangent, Regretful, Rueful, Sorrowful, Sorry, Wailing, Weeping, Woeful

Antonyms: Blissful, Buoyant, Buoyed, Cheerful, Cheery, Chipper, Delighted, Glad, Gladdened, Gladsome, Gleeful, Happy, Joyful, Joyous, Jubilant, Sunny, Upbeat.

Explanation:

Expressing or suggesting mourning.

10. Procession of mounted riders.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Armada, Caravan, Fleet, Line, Motorcade, Train

Antonyms: Please comment if you know word.

Explanation:

A Group of vehicles traveling together or under one management.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Vocabulary Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top