06 February, 2018

English Vocabulary Online Quiz 3 - Horse Riders







Follow Us

English Vocabulary Online Quiz horse riders

Today English vocabulary online quiz is about horse riders. You know about horse riding, no need to tell about horse riding. Horse rider may be men, women, military person. Vocabulary words of different horse riders and other.

1. Offhand, Haughty.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Assumptive, Bumptious, Arrogant, Chesty, Haughty, Highfalutin, High-And-Mighty, High-Handed, High-Hat,, Huffy, Imperious, Important, Lofty, Lordly, Masterful, Overweening, Peremptory, Pompous, Presuming, Presumptuous, Pretentious, Self-Asserting, Self-Assertive, Stiff-Necked, Supercilious, Superior, Uppish, Uppity

Antonyms: Humble, Lowly, Modest, Unarrogant, Unpretentious

Explanation:

Having a feeling of superiority that shows itself in an overbearing attitude.

2. Mounted military division; Soldiers on horseback.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Mounted Troops, Cavalrymen, Horse Soldiers, Troopers

Antonyms: Infantryman

Explanation:

Soldiers who fought on horseback.

3. Horseman.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Horseman, Horsewoman, Rider, Horse Rider, Jockey

Antonyms: Pedestrian, Go, Walk, On earth, Walker

Explanation:

A Rider or performer on horseback.

4. Horsewoman.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Equestrian, Horsewoman

Antonyms: Pedestrian

Explanation:

A Female rider or performer on horseback.

5. Horselike.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Horse, Nag, Steed

Antonyms: Even-toed, Ungulate

Explanation:

A Large hoofed domestic animal that is used for carrying or drawing loads and for riding.

6. Corpse.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Bones, Corpse, Carcass, Corpus, Corse [Archaic], Relics, Remains, Stiff

Antonyms: Essence, Character, Psyche

Explanation:

Medical students who train by using cadavers.

7. Morally decaying.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Effete, Decayed, Degenerate, Overripe, Washed-Up

Antonyms: Undecadent, Pure, Uncorrupt, Uncorrupted, Self-abnegating, Self-denying

Explanation:

Having lost forcefulness, courage, or spirit.

8. Spiritual decline.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Decline, Declension, Declination, Degeneracy, Degeneration, Degradation, Dégringolade, Descent, Deterioration, Devolution, Downfall, Downgrade, Ebb, Eclipse, Fall

Antonyms: Ascent, Rise, Upswing,

Explanation:

A Change to a lower state or level.

9. Gallant courtesy to women.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Gallantry, Gentlemanliness, Thoughtfulness, Attentiveness, Consideration, Considerateness

Antonyms: Rudeness, Boorishness

Explanation:

The medieval knightly system with its religious, moral, and social code.

10. Expression of sympathy.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Sympathy, Commiseration(S), Solace, Comfort, Consolation, Fellow Feeling, Understanding, Empathy, Compassion, Pity, Solicitude, Concern, Support

Antonyms: desire, Congratulate, Felicitating, Greeting

Explanation:

An Expression of sympathy, especially on the occasion of the death of a person's relative or close friend.

[Word Power]

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Vocabulary Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top