08 February, 2018

English Vocabulary Online Quiz 5







Follow Us

English Vocabulary Online Quiz

Today vocabulary quiz is about random words English. We have taken some best words for English vocabulary quiz. Synonyms and antonyms are helpful for better understanding of words. We are providing maximum possible synonyms.

1. Pretense.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Pretense, Imitation , Copy, Duplicate

Antonyms: Original, Actual, Initial, Native

Explanation:

Imitation of a situation or process.

2. Pretend.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Act, Affect, Assume, Bluff, Counterfeit, Feign, Fake, Pass (For), Pretend, Profess, Put On, Sham, Simulate

Antonyms: Show, Disclose, Expose, Unmask, Reveal, Exhibit

Explanation:

To present a false appearance of.

3. Hint.
  • A.

    Intimation

  • B.

    Infirmaries

  • C.

    Inquisitive

  • D.

    Inscription

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Clue, Cue, Indication, Inkling, Hint, Lead, Suggestion

Antonyms: Answer, Solution

Explanation:

A Slight or indirect pointing to something (as a solution or explanation).

4. A Lightening; a making less.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Ease, Comfort, Release, Relief

Antonyms: Torture, Distress, Tribulation, Misery, Pain

Explanation:

Reduction of or freedom from pain.

5. Rise in the air (as by magic or illusion).

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Float, Rise Into The Air, Rise, Hover, Be Suspended, Glide, Waft, Drift, Hang, Defy Gravity, Fly, Soar Up

Antonyms: Descend, Fell, Abandon, Drop, Fall

Explanation:

Rise or cause to rise and hover in the air, typically by means of supposed magical powers.

6. Flippancy or joking when seriousness is required.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Facetiousness, Flightiness, Flippancy, Frivolousness, Frothiness, Frivolity, Light-Headedness, Light-Mindedness, Lightness, Silliness

Antonyms: Earnestness, Gravity, Seriousness, Soberness, Solemnity, Solemnness

Explanation:

A Lack of seriousness often at an improper time.

7. A Sharing of grief.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Sympathy, Compassion, Feeling

Antonyms: Callousness, Coldheartedness, Hardheartedness, Heartlessness

Explanation:

Sorrow or the capacity to feel sorrow for another's suffering or misfortune.

8. A Swinging back and forth in indecision.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Faltering, Fence-Sitting, Hesitance, Hesitancy, Indecision, Irresolution, Pause, Shilly-Shally, Shilly-Shallying, Hesitation, Wavering, Wobbling

Antonyms: Permanence, Self-confidence, Resolve, Certainty, Decision, Readiness

Explanation:

A State or an instance of temporary inaction because of uncertainty about the right course of action.

9. Conflicted and contrary feelings.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Equivocation, Uncertainty, Unsureness, Doubt, Indecision, Inconclusiveness, Irresolution, Irresoluteness, Hesitation, Hesitancy, Fluctuation, Vacillation, Shilly-Shallying, Tentativeness

Antonyms: Certainty, Aphorism, Woman tough, Consistency, Decisiveness

Explanation:

The state of having mixed feelings or contradictory ideas about something or someone.

10. Physical swaying; swinging action, as·of a pendulum.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Change, Fluctuation, Inconstancy, Flux

Antonyms: Certitude, Decisiveness, Resolution, Certainty, Confidence, Sureness, Trust

Explanation:

The frequent and usually sudden passing from one condition to another.

[Word Power]

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Vocabulary Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top