13 February, 2018

English Vocabulary Online Quiz 7







Follow Us

English Vocabulary Online Quiz

Here is a daily English vocabulary online quiz. Take a vocabulary dose today. Use vocabulary words regularly while the conversation with friends and relatives. It looks difficulty but practices regularly. Practice makes you perfect.

1. Censure; scold; slash at verbally.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Baste, Bawl Out, Berate, Call Down, Scold, Chastise, Chew Out, Dress Down, Flay, Hammer, Jaw, Keelhaul, Lambaste (Or Lambast), Lecture, Rag, Rail (At Or Against), Rant (At), Rate, Ream(Out), Rebuke, Reprimand, Reproach, Score, Tongue-Lash, Upbraid

Antonyms: Excuse, Pardon, Spare

Explanation:

To criticize (someone) severely or angrily especially for personal failings.

2. Deny oneself.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Continence, Self-Abnegation, Self-Denial, Sobriety, Temperance

Antonyms: Self-indulgence

Explanation:

Voluntary restraint in the satisfaction of one's appetites.

3. Stimmarize.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Abstract, Boil Down, Brief, Digest, Encapsulate, Epitomize, Outline, Recap, Summarize, Reprise, Sum Up, Synopsize, Wrap Up

Antonyms: Amplify, Elaborate, Elongate, Enlarge, Expand, Extend, Lengthen, Prolong,Protract, Supplement

Explanation:

To make into a short statement of the main points.

4. Stagnate.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Do nothing, idle, be inactive, languish, laze (around/about), lounge (around/about), loll (around/about), loaf (around/about), slouch (around/about); Go to seed, degenerate, moulder, stagnate; veg out; mooch about/around, bat around/about.

Antonyms: Activate, Build, Carry Out, Develop, Die, Flourish, Grow, Improve, Strengthen,Do, Shrink, Shrivel, Wither, Go To Seed

Explanation:

Live or spend a period of time in a dull, inactive, unchallenging way.

5. Pretend.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Act, Affect, Assume, Bluff, Counterfeit, Dissemble, Fake, Pass (For), Pretend, Profess, Put On, Sham, Feign

Antonyms: Destroy, Face, Give, Idle, Meet, Receive, Reveal, Be Honest, Be Real, Tell Truth,Distinguish, Finger, Identify

Explanation:

To present a false appearance of.

6. Suggest; hint.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Bosom, Buddy-Buddy, Chummy, Close, Especial, Friendly, Inseparable, Familiar, Inward, Near, Thick, Tight

Antonyms: Distant, Common, Open, Public

Explanation:

Closely acquainted.

7. Lessen; Lighten.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Allay, Help, Assuage, Ease, Mitigate, Mollify, Palliate, Relieve, Soothe

Antonyms: Aggravate, Exacerbate

Explanation:

To make more bearable or less severe.

8. Sympathize.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Balk, Bar, Block, Chain, Encumbrance, Cramp, Crimp, Deterrent, Drag, Embarrassment, Fetter, Handicap, Hindrance, Holdback, Hurdle, Impediment, Inhibition, Interference, Let, Manacle, Obstacle, Obstruction, Shackles, Stop, Stumbling Block, Trammel

Antonyms: Thin, Unencumbered, Unobstructed

Explanation:

Something that makes movement or progress difficult.

9. Waver.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Verb

Synonyms:Balance, Dither, Falter, Halt, Hang Back, Scruple, Shilly-Shally, Stagger, Teeter, Hesitate, Waver, Wobble

Antonyms: Continue, Persist, Stay, Abide, Adhere, Advance, Budge, Continue, Decide, Dive, Hold Fast, Persist, Plunge, Stand Fast, Stay, Stick, Stir

Explanation:

To show uncertainty about the right course of action.

10. Exhaust.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Verb

Synonyms: Castrate, Damp, Dampen, Deaden, Desiccate, Devitalize, Dehydrate, Geld, Lobotomize, Petrify

Antonyms: Brace, Energize, Enliven, Invigorate, Quicken, Stimulate, Vitalize, Vivify

Explanation:

To deprive of emotional or intellectual vitality.

[Word Power]

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Vocabulary Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top