14 February, 2018

English Vocabulary Online Quiz 8 - Wild and Domestic Animals







Follow Us

English Vocabulary Online Quiz

Today English vocabulary online quiz is about wild and domestic animals. We are providing maximum possible information of synonyms, antonyms, and better explanation. Vocabulary words of domestic animals for lion, dog, cat, pig, fox, bear.

1. Lionlike.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Big Cat, Renowned, Feline, Vip, Great

Antonyms: Common, Inconspicuous, Inferior, Insignificant, Obscure, Ordinary,Undistinguished, Unimportant, Unknown, Unremarkable, Disrespected

Explanation:

Of or resembling a lion or lions.

2. Doglike.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Dog, Doggy (Or Doggie), Hound, Pooch, Tyke (Also Tike)

Antonyms: Feline, Family Felidae, Cat, Feline Animal, Wildcat, Cheetah

Explanation:

A Domestic mammal that is related to the wolves and foxes.

3. Catlike.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Noun

Synonyms: Cat, House Cat, Kitty, Puss, Pussy, Pussycat

Antonyms: Awkward, Bungling, Clumsy, Gawky, Graceless, Inept, Inflexible, Lumbering,Maladroit, Rigid, Stiff, Uncoordinated, Ungainly, Ungraceful, Klutzy

Explanation:

A Small domestic animal known for catching mice.

4. Piglike.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Piggish, Hoggish, Heavy, Piggy, Pig, Portly, Weighty

Antonyms: Abstemious, Lean, Thin

Explanation:

Of, affecting, or resembling a pig or pigs..

5. Foxlike.

Correct Answer: Option D

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Crafty, Foxy, Cunning, Canny, Guileful, Politic

Antonyms: Half-assed, Candid, Naive

Explanation:

Relating to a fox or foxes.

6. Bearlike.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Bearish, Rough, Bear-Like, Boorish, Carnivore, Of Bears

Antonyms: Please comment if you know

Explanation:

Relating to or resembling bears.

7. Greedy, devouring.

Correct Answer: Option B

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Edacious, Esurient, Gluttonous, Greedy, Hoggish, Piggish, Rapacious, Ravenous, Swinish

Antonyms: Apathetic, Indifferent, Uneager, Unenthusiastic

Explanation:

Having a huge appetite.

8. All-powerful.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: All-powerful, Almighty

Antonyms: Impotent, Weak, Feeble, Frail, Helpless, High-And-Dry, Impotent, Incapable,Incompetent, Ineffective, Ineffectual, Inept, Infirm, Limited, Paralyzed,Powerless, Restricted, Unfit, Useless, Weak, Hamstrung, Handcuffed

Explanation:

Having unlimited power or authority.

9. All-knowing.

Correct Answer: Option A

Parts of Speech: Adjective

Synonyms:Wise, Divine, Almighty, Intelligent, Knowledgeable, Infinite

Antonyms: Foolish, Stupid, Ignorant

Explanation:

Knowing everything.

10. Stealthy, clandestine.

Correct Answer: Option C

Parts of Speech: Adjective

Synonyms: Backstairs, Behind-The-Scenes, Clandestine, Covert, Furtive, Hole-And-Corner, Hugger-Mugger, Hush-Hush, Private, Privy, Sneak, Sneaking, Sneaky, Stealth, Stealthy, Secret, Undercover, Underground, Underhand, Underhanded

Antonyms: Open, Overt, Public

Explanation:

Undertaken or done so as to escape being observed or known by others.

[Word Power]

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Vocabulary Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top