27 April, 2018

English Language Quiz 2 - Types of Pronouns







Follow Us

Pronouns Quiz

Today English language quiz is about pronouns. The pronoun is next important topic after a noun. This topic is useful for spotting errors and to understand the complete sentence.

Most of the questions come from English grammar that might be 50% of questions. So read 10 types of pronouns with examples and remember it. The pronoun is the 2nd topic of parts of speech. I will provide you all parts of speech topics that you have to read and remember.

Q) What is the red underlined word

1. Kalyani is a singer. She is my friend.
  • A.

    Relative Pronoun

  • B.

    Objective Pronoun

  • C.

    Subjective Pronoun

  • D.

    None of the above

Correct Answer: Option C

Explanation:

She word is subjective Pronoun.

2. The big house is ours.
  • A.

    Reflexive Pronoun

  • B.

    Relative Pronoun

  • C.

    Subjective Pronoun

  • D.

    Possessive Pronoun

Correct Answer: Option D

Explanation:

Ours word is a possessive pronoun.

3. She could hurt herself.
  • A.

    Possessive Pronoun

  • B.

    Reflexive Pronoun

  • C.

    Interrogative Pronoun

  • D.

    Indefinite Pronoun

Correct Answer: Option B

Explanation:

herself word is a reflexive pronoun.

4. Children do their homework themselves.
  • A.

    Emphatic Pronoun

  • B.

    Subjective Pronoun

  • C.

    Common Pronoun

  • D.

    Relative Pronoun

Correct Answer: Option A

Explanation:

Themselves word is a emphatic pronoun.

5. Whatis your college name ?
  • A.

    Objective Pronoun

  • B.

    Reflexive Pronoun

  • C.

    Emphatic Pronoun

  • D.

    Interrogative Pronoun

Correct Answer: Option D

Explanation:

What word is a interrogative pronoun.

6. Everybody wanted to go home.
  • A.

    Indefinite Pronoun

  • B.

    Objective Pronoun

  • C.

    Interrogative Pronoun

  • D.

    Reflexive Pronoun

Correct Answer: Option A

Explanation:

Everybody is indefinite pronoun.

7. The book that you gave me was really boring.
  • A.

    Subjective Pronoun

  • B.

    Interrogative Pronoun

  • C.

    Relative Pronoun

  • D.

    Objective Pronoun

Correct Answer: Option C

Explanation:

That word is a relative pronoun.

8. This is the report I want..
  • A.

    Demonstrative Pronoun

  • B.

    Interrogative Pronoun

  • C.

    Emphatic Pronoun

  • D.

    Reflexive Pronoun

Correct Answer: Option A

Explanation:

This word is a demonstrative Pronoun.

9. The cat and the dog like each other
  • A.

    Reflexive Pronoun

  • B.

    Demonstrative Pronoun

  • C.

    Subjective Pronoun

  • D.

    Reciprocal Pronoun

Correct Answer: Option D

Explanation:

Eachother word is a reciprocal pronoun.

10. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    Indefinite Pronoun - One another

  • B.

    Interrogative Pronoun - Why

  • C.

    Reciprocal Pronoun - Eachother

  • D.

    Possessive Pronoun - Mine

Correct Answer: Option A

Explanation:

One another word is a Reciprocal Pronoun.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

English Language Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top