01 April, 2018

General Knowledge Quiz 11 - International Organizations Headquarters







Follow Us

International Organizations Headquarters

General knowledge quiz questions on International Organizations and Their Headquarters for Competitive exams. This topic is important for upcoming exams of RRB Group D and RRB ALP 2018. It is the compulsory question for at least one mark.

International Organizations Headquarters is static GK topic and limited content. Don’t skip this because of the very easy topic. It takes hardly 30 minutes read completely.

Most of the Organizations/Headquarters are in Geneva, Paris, London and New York. The remaining headquarters little bit hard to remember. You have to remember organizations, Headquarter and also Abbreviations. They may ask abbreviations also you should aware of them. I suggest you to try to learn Awards and honors, Abbreviations, Important days for RRB ALP.

1. The Headquarters of World Health Organization(WHO) is at_____?

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Headquarters of World Health Organization(WHO) is at Geneva.

2. The Headquarters of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) is at_____ ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

The Headquarters of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC) is at Kathmandu.

3. Abbreviation of the UNICEF organization is______?
  • A.

    United Nations Education Fund

  • B.

    United Nations Central Fund

  • C.

    United Nations Children Fund

  • D.

    United Nations Economy Fund

Correct Answer: Option C

Explanation:

Abbreviation of the UNICEF organization is United Nations Children Fund.

4. Which of the following is the headquarter of UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization) ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Paris is the headquarter of UNESCO (United Nations Educational Scientific and Cultural Organization).

5. Where is the Headquarter of World Bank ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Washinton DC is the Headquarter of World Bank.

6. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    United Nations Organisation - New York

  • B.

    International Monetary Fund - Washinton DC

  • C.

    International Labour Organisation - Geneva

  • D.

    World Trade Organisation - Los Angeles

Correct Answer: Option D

Explanation:

World Trade Organisation - Los Angeles is not correctly matched. World Trade Organisation headquarter is Genenva.

7. Which of the following is the Headquarter of International Labour Organisation ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Geneva is the Headquarter of International Labour Organisation.

8. Which of the following is the headquarter of ICRC (International Committee of the Red Cross) ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Genenva is the headquarter of ICRC (International Committee of the Red Cross).

9. Which of the following is correctly matched ?
  • A.

    Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - Ebene

  • B.

    Indian Ocean Rim Association for Regional Cooperation - Monaco

  • C.

    South Asian Wild life Enforcement Network - Kathmandu

  • D.

    Asia Pacific Economic Cooperation - Jakarta

Correct Answer: Option C

Explanation:

South Asian Wild life Enforcement Network - Kathmandu is correctly matched. South Asian Wild life Enforcement Network headquarter is Kathmandu.

10. Which of the following is not headquarter of London ?
  • A.

    Amnesty International

  • B.

    Food and Agricultural Organisation

  • C.

    International Maritime Organisation

  • D.

    Commonwealth of Nations

Correct Answer: Option B

Explanation:

Food and Agricultural Organisation headquarter is Rome.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top