09 April, 2018

General Knowledge Quiz 15 - List of Stock Exchanges







Follow Us

List of Stock Exchanges

Welcome to general knowledge quizzes. Today quiz is about stock exchanges in the world. It is a very easy topic and takes hardly 10 minutes read. I suggest you read and remember the list of stock exchanges in the world. Don’t skip this topic for central government jobs.

I want to tell you something, fewer chances are there for getting this type of questions in an exam. It is static GK topic. If you read once, it is useful for every exam.

1. Which of the following is stock exchange of India ?
  • A.

    Deutsche Börse

  • B.

    National Stock Exchange (NSE)

  • C.

    Toronto Stock Exchange

  • D.

    BM&F Bovespa

Correct Answer: Option B

Explanation:

National Stock Exchange (NSE) .

2. Where is the Korea Exchange located ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Korea Exchange located in Seoul.

3. What is the stock exchange index of India ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

The Stock exchange index of India is NIFTY-50 and SENSEX.

4. What is the stock exchange index of Switzerland ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

The Stock exchange index of Switzerland is SMI (SIX Swiss Exchange).

5. What is the stock exchange index of France ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Stock exchange index of France is CAC - 40 (Paris Stock Exchange).

6. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    Korea Exchange - KOSPI 200

  • B.

    Australian Securities Exchange - ASX

  • C.

    BM&F Bovespa - IBOV

  • D.

    Tokyo Stock Exchange - FTSE - 100

Correct Answer: Option D

Explanation:

Tokyo Stock Exchange index is NIKKEI - 225.

7. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    Spain - Madrid

  • B.

    GERMANY - Frankfurt

  • C.

    U.S.A - Sao Paulo

  • D.

    CANADA - Toronto

Correct Answer: Option C

Explanation:

The U.S.A stock exchange location is New York City.

8. Which of the following is the stock exchange index of U.S.A ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

The Stock exchange index of U.S.A is NASDAQ - 100 (National Association of Securities Dealers Automated Quotation System).

9. Which of the following is the stock exchange index of Russia ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Russia.

10. Which of the following is the stock exchange of South Africa ?
  • A.

    Shri Digambar Jain Lal Mandir

  • B.

    Deutsche Börse

  • C.

    JSE Limited

  • D.

    SIX Swiss Exchange

Correct Answer: Option C

Explanation:

The Stock exchange of South Africa is South Africa.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top