13 April, 2018

General Knowledge Quiz 16 - Stadiums in the World







Follow Us

Stadiums in the World

Today general knowledge quiz is about stadiums in the world. It is static GK topic. Chances are less to get this type of questions but prepare well. Prepare only important stadiums for exams. Please remember all Indian stadiums and other recent news stadiums.

If you learn this topic, you might get one mark in an exam. They may ask question indirectly.

1. Where is Wankhede Stadium ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Wankhede Stadium is located in Mumbai (Cricket).

2. Where is the Eden Gardens ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

The Eden Gardens is located in Kolkata (Cricket).

3. Where is the Galle International Stadium ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

The Galle International Stadium is located in Sri Lanka.

4. Where is the Guyana Cricket Stadium ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Guyana Cricket Stadium is located in West Indies.

5. Where is the Chittagong Stadium ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

The Chittagong Stadium is located in Bangladesh.

6. The Gaddafi Stadium is for which sport ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

The Gaddafi Stadium is for cricket.

7. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    Bundaberg Rum Stadium - cricket

  • B.

    Ayub National Stadium - Multipurpose

  • C.

    Telstra Dome - Multipurpose

  • D.

    Sydney Cricket Ground - Cricket

Correct Answer: Option A

Explanation:

The Bundaberg Rum Stadium is for multipurpose (Australia).

8. Which of the following stadium is not for cricket ?
  • A.

    St Lawrence Ground

  • B.

    New Wanderers Stadium

  • C.

    Centurion Supersport Park

  • D.

    Etihad Stadium

Correct Answer: Option D

Explanation:

The Etihad Stadium is for football (England)

9. Lal Bahadur Shastri Stadium is for which sport ?
  • A.

    Cricket

  • B.

    Cricket and Football

  • C.

    Multipurpose

  • D.

    Football

Correct Answer: Option B

Explanation:

Lal Bahadur Shastri Stadium is for Cricket and Football

10. Where is the Feroz Shah Kotla stadium ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

The Feroz Shah Kotla stadium is located in Delhi.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top