07 April, 2018

General Knowledge Quiz 14 - Temples in India







Follow Us

Temples in India

Today general knowledge quiz is about important Indian temples. Hindu temples are important for exams. We have many more Hindu temples in India. Chances are there to get one mark in an exam. It is static GK topic and difficulty level of this topic is medium.

Remember all important temples in India for one mark. If not possible to remember all temples, remember only ancient temples or very old temples or Famous temples. Famous temples list is not large, so you can remember easily.

1. Kamakshi Amman Temple is situated in which Indian state ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Kamakshi Amman Temple is situated in Tamil Nadu.

2. Birla Mandir temple is located in which state ?
  • A.

    Tamil Nadu

  • B.

    Rajasthan

  • C.

    Jaipur

  • D.

    Narendra Singh Tomar

Correct Answer: Option C

Explanation:

Birla Mandir temple is located in jaipur state.

3. The Famous Shabarimala ayyappa temple is in _____State.

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Famous Shabarimala ayyappa temple is in kerala state.

4. The Tirupati Balaji Temple is situated in______state.

Correct Answer: Option D

Explanation:

The Tirupati Balaji Temple is situated in Andrapradesh state.

5. Iskcon Temple is in which of the following states ?
  • A.

    Uttar Pradesh

  • B.

    Panjab

  • C.

    Himachal Pradesh

  • D.

    Rajasthan

Correct Answer: Option A

Explanation:

Iskcon Temple is in Uttar Pradesh.

6. Chennakesava Temple is situated in which of the following state ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Chennakesava Temple is situated in karnataka state.

7. _______of the following Temple which is not situated in Tamil Nadu ?
  • A.

    Brihadeeswara Temple

  • B.

    The Konark Sun Temple

  • C.

    Meenakshi Temple

  • D.

    Mahabalipuram Temple

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Konark Sun Temple situated in Odisha state.

8. Which of the following Temple is situated in New Delhi ?
  • A.

    Akshar dham Temple

  • B.

    Vaishno Devi Mandir

  • C.

    Amarnath Temple

  • D.

    Virupaksha Temple

Correct Answer: Option A

Explanation:

Akshar dham Temple situated in New Delhi.

9. Which of the following is not correctly matched ?
  • A.

    Kanchipuram Temple - Tamil Nadu

  • B.

    Gangotri Temple - Uttarakhand

  • C.

    Shirdi Sai Baba Temple - Panjab

  • D.

    Somanath Temple - Gujarath

Correct Answer: Option C

Explanation:

The Shirdi Sai Baba Temple located in Maharashtra.

10. Which of the following Temple is situated in Panjab ?
  • A.

    Shri Digambar Jain Lal Mandir

  • B.

    Golden Temple

  • C.

    Mahabodhi Temple

  • D.

    Sukresvara temple

Correct Answer: Option B

Explanation:

The Golden Temple is situated in Panjab.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top