18 May, 2018

English Language Quiz 3 - Types of Verbs







Follow Us

list of verbs Quiz

The word verb is derived from a Latin word Verbum that means actions. The verb is an action word.

Verbs are words or group of words used to describe. When helping verbs are the only verbs in a sentence they are main verbs. When accompanied by other main verbs, they are helping verbs.

I have provided 10 types of verbs that will helpful for the clear understanding of verbs.

Q) Fill in the blanks with verb forms.

1. She _______ preparing in guntur.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Option D is coreect answer. Is in a sentence is helping verb. Preparing is a main verb.

2. He ______ an application form.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. Has is a main verb.

3. They ______ their work sincerely.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Do is main verb.

4. They ________ vacating their house.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Are is helping verb and Vacating is main verb.

5. All houses _______ water connection

Correct Answer: Option A

Explanation:

correct answer is option A. Have is a main verb.

6. He _______ yoga every morning.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Does is main verb.

7. My Grandfather _______ 72 years old.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is optin D. Is is a main verb.

8. My grandmother _________ 68 last year

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Was is a main verb.

9. They __________ writing an exam now

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Are is helping verb and Writing is a main verb.

10. They _________ writing an exam yesterday.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Were is a helping verb and Writing is a main verb.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

English Language Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top