09 June, 2018

English Language Quiz 6 - Types of Prepositions







Follow Us

types of prepositions Quiz

We use Preposition to show the relationship between noun and pronoun in the sentences. We always use the preposition before a noun or pronoun to show the relation in the sentences.

Here is an English language quiz to find prepositions in a sentence. If you are not familiar with prepositions, refer previous article 10 types of prepositions.

Q) Find prepositions in a sentence.

1. The dog was coming towards him

Correct Answer: Option B

Explanation:

Option B is coreect answer. Towards is preposition in a sentence.

2. The cat is jumping around the seat.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Around is preposition in a sentence.

3. The car pulled along the driveway.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. Along is preposition in sentence.

4. Our dog stayed outside our home in his kennel.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. Outside is preposition in a sentence.

5. Her beauty is beyond imagination.

Correct Answer: Option D

Explanation:

correct answer is option D. Beyond is preposition in a sentence.

6. Once upon a time, there was a brave princess.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Upon is preposition in a sentence.

7. I will finish the lunch before.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is optin C. Before is preposition in a sentence.

8. I want to know about priya

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. About is preposition in a sentence .

9. He fell into the river.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. Into is preposition in a sentence.

10. She sat between her kids.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Between is preposition in a sentence.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

English Language Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top