10 July, 2018

Computer Knowledge Online Quiz 2 - Computer Abbreviations







Follow Us

Computer Abbreviations

Looking for computer abbreviation quizzes? Here is a quiz play and share. 10 quiz questions on computer abbreviations provided for your quiz. If you are not sure, refer acronyms and abbreviations resource. Test your knowledge about how much you know about computer basics.

1.ASCII Stands for______
  • A.

    American Special Code for Information Interchange

  • B.

    American Standard Code for Information Interchange

  • C.

    American Standard Code for Interactive Interchange

  • D.

    American Standard Code for Information Intiative

Correct Answer: Option B

Explanation:

ASCII Stands for American Standard Code for Information Interchange.

2.EPROM Stands for_______
  • A.

    Erasable Programmable Repeat Only Memory

  • B.

    Easy Programmable Read Only Memory

  • C.

    Erasable Programmable Read Only Memory

  • D.

    Erasable Programmable Read Only microchip

Correct Answer: Option C

Explanation:

EPROM Stands for Erasable Programmable Read Only Memory.

3.FTP stands for________
  • A.

    File Transfer Protocol

  • B.

    File Temporary Protocol

  • C.

    File transmission Protocol

  • D.

    Free Transfer Protocol

Correct Answer: Option A

Explanation:

FTP stands for File Transfer Protocol.

4.GPRS stands for________
  • A.

    GB Packet Radio Service

  • B.

    General Phone Radio Service

  • C.

    General Packet Radio SMS

  • D.

    General Packet Radio Service

Correct Answer: Option D

Explanation:

GPRS stands for General Packet Radio Service.

5.GIF stands for________
  • A.

    Gray Interchange Format

  • B.

    Graphics Intermediate Format

  • C.

    Graphics Interchange Format

  • D.

    Graphics Interchange File

Correct Answer: Option C

Explanation:

GIF stands for Graphics Interchange Format.

6.HTTPS stands for_______
  • A.

    High Text Transfer Protocol Secure

  • B.

    Hyper Text Transmission Protocol Secure

  • C.

    Hyper Time Transfer Protocol Secure

  • D.

    Hyper Text Transfer Protocol Secure

Correct Answer: Option D

Explanation:

HTTPS stands for Hyper Text Transfer Protocol Secure.

7.JPEG stands for_________
  • A.

    Joint Photographic Expert Group

  • B.

    Joint Photographic Expert Grown

  • C.

    Joint Photographic Experienced Group

  • D.

    Joint Photogenetic Expert Group

Correct Answer: Option A

Explanation:

JPEG stands for Joint Photographic Expert Group

8.MICR stands for_________
  • A.

    Magic Ink Character Recognition

  • B.

    Magnetic intial Character Recognition

  • C.

    Magnetic Ink Character Recognition

  • D.

    Magnetic Ink Character Read

Correct Answer: Option C

Explanation:

MICR stands for Magnetic Ink Character Recognition.

9.MPEG stands for_____
  • A.

    Moving Picture Experts Group

  • B.

    Movement Picture Experts Group

  • C.

    Moving Photo Experts Group

  • D.

    Moving Picture Experienced Group

Correct Answer: Option A

Explanation:

MPEG stands for Moving Picture Experts Group

10.VIRUS stands for_____
  • A.

    Viral Information Resource Under Seized

  • B.

    Vital Interchange Resource Under Seized

  • C.

    Vital Information Relocate Under Seized

  • D.

    Vital Information Resource Under Seized

Correct Answer: Option D

Explanation:

VIRUS stands for Vital Information Resource Under Seized

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top