16 August, 2018

English Language Quiz 7 - Types of Interjections







Follow Us

types of interjections Quiz

The interjection is one of the parts of speech. The interjections usually come at the beginning of a sentence and do not have a direct grammatical relation with the rest of the sentence.

Interjection words are used anywhere in the sentence. Mostly Interjection words are used at the beginning of a sentence.

Q) Find interjections words in a sentence.

1. Hurrah! Our team has won the series.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Option C is coreect answer. Hurrah! is interjection in a sentence.

2. Bah! That was a total waste of time.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. Bah! is interjection in a sentence.

3. Alas, she’s dead now.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Alas is interjection in sentence.

4. Oops, I’m sorry. That was my mistake.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. Oops is interjection in a sentence.

5. Geez! Do I need to do it again?

Correct Answer: Option A

Explanation:

correct answer is option A. Geez! is interjection in a sentence.

6. Yo, will you throw the ball back?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. Yo is interjection in a sentence.

7. Um, here is our proposal.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is optin A. Um is interjection in a sentence.

8. Hey! Nice to see you here at the party.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. Hey! is interjection in a sentence .

9. Bravo! The trophy is yours.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. Bravo! is interjection in a sentence.

10. Ouch! I cut my finger.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Correct answer is option B. Ouch! is interjection in a sentence.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

English Language Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top