16 August, 2018

English Language Quiz 8 - Types of Conjunctions







Follow Us

types of conjunctions Quiz

The conjunction joins two independent clauses. Independent clause is a clause which can stand alone as a sentence and have the complete thought on its own.

A comma is used with conjunction if the clauses are long or not well balanced.

Q) Find conjunction words in a sentence.

1. He tried but did not succeed.

Correct Answer: Option B

Explanation:

Option B is coreect answer. but is conjunction in a sentence.

2. I waited for him but he didn’t come.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. For is conjunction in a sentence.

3. You will remain ill unless you take medicine.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. unless is conjunction in sentence.

4. We didn’t go to the market because it was raining outside.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. Because is conjunction in a sentence.

5. She likes ice cream and juice.

Correct Answer: Option B

Explanation:

correct answer is option B. and is conjunction in a sentence.

6. He may be in the room or on the roof.

Correct Answer: Option A

Explanation:

Correct answer is option A. Or is conjunction in a sentence.

7. They played football although it was raining.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is optin D. Although is conjunction in a sentence.

8. He got ill, so he thought he should consult the doctor.

Correct Answer: Option D

Explanation:

Correct answer is option D. So is conjunction in a sentence .

9. The comma is required when connecting two independent clauses.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. When is conjunction in a sentence.

10. I bought some gifts while I was coming from my office.

Correct Answer: Option C

Explanation:

Correct answer is option C. While is conjunction in a sentence.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

English Language Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top