19 December, 2018

General Knowledge Quiz 19 - India States List







Follow Us

India States List

India is a country, which consists of 29 states and 7 union territories. We are providing quiz, which is based on India state list, language, and capital. If you are not sure, learn something about India state list.

1. What is the capital of Assam State ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Dispur is the capital of Assam State.

2. What is the language of Karnataka State ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Kannda is the language of Karnataka State.

3. What is the capital of Goa State ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Panaji is the capital of Goa State.

4. What is the capital of Himachal Pradesh State ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Shimla is the capital of Himachal Pradesh State.

5. What is the language of Kerala state ?

Correct Answer: Option B

Explanation:

Malayalam is the language of Kerala state.

6. What is the capital of Mizoram state ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Aizawl is the capital of Mizoram state.

7. What is the capital of Rajasthan state ?

Correct Answer: Option A

Explanation:

Jaipur is the capital of Rajasthan state.

8. What is the language of Uttar Pradesh ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Hindi is the language of Uttar Pradesh.

9. What is the capital of West Bengal ?

Correct Answer: Option C

Explanation:

Calcutta is the capital of West Bengal.

10. What is the capital of Manipur state ?

Correct Answer: Option D

Explanation:

Imphal is the capital of Manipur state.

Rajashekar KankanalaRajashekarKankanala
Tuts Raja
NTR Colony
Hyderabad,Telangana,500087India
9110760272
http://www.tutsraja.com/

GK Online Quiz Home

Tags: General Aptitude, Verbal Reasoning, Static GK, Current Affairs, Computer Basics


Share post»


Join Our Free Newsletter
Author Image

About Author:

I'm Rajashekar, founder of tutsraja.com website. I love blogging and interested to share tech news, security and exam prepation support.

Follow: Facebook | Google+ | LinkedIn

Copyright@Tuts Raja 2018. All Rights Reserved.

Top